Cookie Consent by PrivacyPolicies.com
ACHIZITII
Vinzi un camion?
Noi il cumparam.
comunicate
DAF Trucks participă la procesul de „truck platooning” în UK

DAF Trucks împreună cu partenerii săi, TNO, Ricardo și compania logistică DHL, a fost selectată de către Departamentul pentru Transport al Guvernului Marii Britanii, în colaborare cu Highways England, pentru a căpăta experiență în deplasarea în plutoane de camioane semi-automate pe rutele selectate de rețeaua rutieră strategică a Angliei. Primele camioane de testare DAF plutonice sunt programate pentru studii în Marea Britanie în următoarele luni.


Prin tehnologia de Truck Platooning, guvernul Regatului Unit așteaptă să obțină experiență prin această nouă inovație, care poate aduce o mai mare eficiență pentru operațiunile de lungă durată pe drumurile principale și pe autostrăzi.

Platooning-ul permite doua sau trei camioane să circule îndeaproape, ceea ce poate reduce emisiile de CO2 și consumul de combustibil cu 10%. Un alt avantaj este îmbunătățirea fluxului de trafic pentru ceilalți utilizatori de drumuri, deoarece camioanele din convoi nu se suprapun între ele. Folosind informațiile de conducere de la camionul din fruntea plutonului, urmatoarele vehicule pot accelera, frâna și direcționa automat, mărind în mod semnificativ siguranța rutieră. În plus, tehnologiile de plutoniere pot permite vehiculelor de pasageri să se alăture traficului sau să părăsească autostrada în siguranță și în mod responsabil, chiar și atunci când traversează un pluton de camioane. 

DAF Trucks a fost în fruntea tehnologiei Truck Platooning de la începutul anului 2015, când compania a lansat proiectul platooning EcoTwin împreună cu NXP Semiconductors, TNO (Organizația Olandeză pentru Cercetare Științifică Aplicată) și Institutul de siguranță, Ricardo. În 2016, DAF a participat cu succes la European Truck Platooning Challenge, inițiat de Ministerul Olandez pentru Infrastructură și Mediu.

DAF Trucks N.V. - o filială a companiei americane PACCAR Inc., unul dintre cei mai mari producători din lume camioane grele-este un producător de frunte de camioane ușoare, medii și grele. DAF produce o gamă completă de produse autotractoare și camioane, oferind vehiculul potrivit pentru fiecare aplicație de transport. DAF este, de asemenea, un important furnizor de servicii, inclusiv contracte de reparații și întreținere MultiSupport, servicii financiare de la PACCAR Financial și o primă clasă livrare de piese de la componente PACCAR
EVW Holding  -  unic importator DAF în România din 1996 și deține centre autorizate de vânzări și service DAF, Isuzu, Tatra Phoenix si VDL Bus & Coach în toate cele 9 filiale din România și în Republica Moldova la Chișinău.